Data management

Elke organisatie heeft te maken met gegevens, oftewel ‘data’. Het is belangrijk dat deze gegevens zo goed mogelijk worden opgeslagen. Ze blijven dan veilig bewaard en zijn voor iedereen beschikbaar. De manier waarop gegevens worden bewaard, wordt data management genoemd. Met een belangrijke trend als digitalisering, is data management steeds belangrijker geworden.

Verschillende opties

Een bedrijf heeft verschillende opties om data management uit te voeren. De data kan bijvoorbeeld lokaal worden opgeslagen. Een andere mogelijkheid is om de opslag uit te besteden. Het voordeel hiervan is dat het operationele systeem wordt ontlast. Een andere mogelijkheid is om de data op te slaan in de cloud. Hierdoor kun je er altijd en vanaf elke werkplek aan komen. Tevens is dit een uitstekende beveiligde omgeving voor al je bestanden.

Voordelen van goed data management

Dankzij goed data management komen de gegevens uit verschillende systemen samen in één algemene database. Dit is veel minder foutgevoelig, voorkomt dubbelingen, is gebruiksvriendelijk, geeft meer overzicht en bidet meer mogelijkheden voor het analyseren van de data. Ook bespaart het veel tijd en dus ook geld.

In de praktijk

Bart Vink & Partners biedt expertise op het vlak van Data Management. Binnen dit vakgebied zijn vele functies, rollen en projecten mogelijk. Denk aan: BI consultant & analist, data analist & consultant, data architect, data specialist, en data steward.

Meer weten over enkele functies waarin wij bemiddelen binnen Data Management:

Vacatures Data management

Wil jij ook via Bart Vink & Partners aan de slag in de Data management? Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op! We leren je graag kennen.