BI Consultant/BI Analist

Een Business Intelligence consultant, oftewel BI consultant (of BI analist, voor het gemak noemen we het op deze pagina steeds ‘BI consultant’), is een adviseur die organisaties helpt om data te ontsluiten en inzichtelijker te maken door middel van IT en andere tools. Het doel: heldere stuurinformatie voor het nemen van beslissingen en formuleren van beleid (data governance).

Inzicht verschaffen

Een business intelligence consultant beschikt over de vaardigheden van een data scientist en is tegelijkertijd een consultant die overtuigend oplossingen bedenkt en aandraagt. Dit door inzicht te verschaffen in interne en externe data (big data), om zo processen te verbeteren.

Verbanden leggen

Ben jij een BI consultant (of BI analist)? Dan ben je iemand die makkelijk verbanden legt tussen de business intelligence (alle informatie waarover de organisatie beschikt) uit de verschillende systemen van een organisatie. Op basis van deze verbanden adviseer jij je opdrachtgever of klanten over het (beter) organiseren van bedrijfsdata en werkprocessen. Je werkt met management dashboards, voert data-analyses uit, richt datawarehouses in, ontwikkelt ETL-programmatuur en rapportages en stelt conceptuele en logische datamodellen op.

Stuurinformatie

Wanneer we nog even inzoomen op de interne data van een organisatie, gaat het hierbij veelal om financiële data of gegevens over de producten, klanten, concurrenten, de toestand van de markt, beslissingsprocessen en algemene trends op het gebied van economie, technologie en cultuur. Het doel van het verzamelen en analyseren van deze gegevens is het verkrijgen van gefundeerde stuurinformatie (oftewel intelligence).

Vacatures BI consultant/BI analist

Wil jij ook via Bart Vink & Partners aan de slag als BI consultant of BI analist? Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op! We leren je graag kennen.