Voorbeeld CV

De beste manier om je cv in te richten, is je ervaringen in omgekeerd chronologische volgorde te presenteren. Zo ziet de lezer meteen wat jouw meest recente ervaring is en het niveau waarmee je instapt in een volgende baan.

Ook willen werkgevers graag weten hoe lang je ergens hebt gezeten, dus zet deze data overzichtelijk in de eerste kolom van je cv. Je kunt jaartallen gebruiken, of maanden en jaartallen voor werkgevers waar je minder dan drie jaar hebt gewerkt. Bedenk dat je voor iedere solicitatie de vacature analyseert naar sleutel woorden en zorg dat die zijn terug te lezen in je meest recente werkervaringen.

Download hier een Voorbeeld CV

Hierbij een kort overzicht van de meest gemaakte fouten en diverse tips.

  • Chronologische tijdsvolgorde. Let er op dat je per kopje op het CV begint met het heden (meest relevant) en eindigt met het verleden. Dit is immers nu het meest relevant. Waarin men veelal het meest geïnteresseerd is.
  • Lengte van het CV. Probeer het CV beknopt te houden. Vaak wordt bijvoorbeeld basisschool, burgerlijke staat of het sofinummer vermeld, dit is eigenlijk overbodig. Laat alle vakken die je hebt gevolgd op havo en vwo weg. Tenzij je bijvoorbeeld extra vakken hebt gevolgd, die tevens ook relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.
  • Vermeld bij je nevenactiviteiten in een paar zinnen wat je verantwoordelijkheden/kwaliteiten waren en wat je gerealiseerd hebt. Licht de meest relevante ervaringen per sollicitatie het meest uitgebreid toe.
  • Voeg onderaan je CV naast enkele vaardigheden (bv: analytisch vermogen, creatief, delegeren, enz) ook iets persoonlijks toe. Dit kan een hobby zijn (niet te veel), maar ook een persoonlijk stukje over jezelf.
  • Vormgeving. Let op de lay-out van je CV. Zorg dat alles recht staat en wees consequent in wat je doet. Gebruik geen spaties om dingen uit te lijnen maar tabs.
  • Gebruik hetzelfde lettertype als je sollicitatiebrief. Het is niet netjes als deze afwijkend van elkaar zijn.
  • Het kan voorkomen dat de lay-out verspringt in Word. Maak daarom een pdf van je CV, dat ziet er ook nog eens professioneel uit.
  • Sla je CV op met de juist benaming. Gebruik geen vage woorden. Wat wel goed is bv: CV_JeroenvanVliet.doc.
  • Let goed op spelfouten. Laat de spellingcheck er over heen gaan of print het document uit, laat het een dag liggen en kijk er dan nog eens naar. Je zult zien dat je er altijd nog wel een fout uithaalt. Laat iemand anders ook het CV bekijken.
  • Wees consequent in het gebruik van punten en komma’s. Als je een opsomming van werkzaamheden neerzet, hoef je geen punten te gebruiken.

Nog een tip voor je CV:

Je kunt er voor kiezen om een (pas)foto bij je CV te plaatsen. Als je een pasfoto hebt, zorg er dan voor dat het een zakelijke foto is.
Laatste vacatures
inAmsterdam
Sla jij de brug tussen mens en techniek? En wil je doorgroeien naar Applicatie Architect? Lees dan verder!
inAmsterdam
Sla jij de brug tussen mens en techniek? En wil jij data en processen analyseren en visualiseren? Lees dan verder!
inUtrecht
For our cell Incentro Digital Information Services (DIS) we are looking for a motivated Sales Manager. Are you a true networker and do you know what it means to successfully put IT solutions on the market? Then read on!
inDelft
Scrum Master in Delft die digitale veranderingen in de (retail) business kan realiseren en daarbij een bijdrage levert aan de zorg? Lees snel verder..
inUtrecht
Scrum Master in Utrecht Bij een Europese IT organisatie waar je veel verantwoordelijkheid krijgt en direct van waarde kunt zijn. Wil je meer weten? Lees dan snel verder...