Sales Team Manager

Als sales team manager ben je verantwoordelijk voor het behalen van de targets én voor de mensen in je team. Je hebt gevoel voor people management, maar bent ook ‘meewerkend voorman (of vrouw!)’. Kortom: je weet ook nog altijd zelf concreet commercieel succes te behalen. Je motiveert, stimuleert en coacht, maar bent zelf dus ook niet vies van acquisitie en commercieel administratief werk. Individueel kom je tot je recht, maar werken in en met een team geeft jou pas echt energie.

Commerciële spin in het web

Ben jij sales team manager? Dan ben je een commerciële spin in het web. Je houdt je bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van verkoopplannen. Vervolgens zie je erop toe dat deze plannen goed tot uitvoer worden gebracht. Ook onderhoud je regelmatig contact met relaties, vind je het leuk om promotie- en reclamecampagnes uit te denken en ben je betrokken bij het organiseren van of deelnemen aan beurzen, congressen en workshops.

Resultaatgerichte strategisch denker

Als sales team manager moet je op de hoogte zijn van actuele marktontwikkelingen, het leuk vinden om nieuwe trends te ontdekken en werk je graag met en voor mensen. Bovendien is een echte sales manager resultaatgericht en kan hij strategisch denken. Je kunt dus snel en logisch denken en hebt daarnaast een vlotte babbel.

Netwerk

Van nature neem je niet alleen je collega’s mee in je enthousiasme, ook de prospects en klanten. Jouw netwerk is groot en waardevol, voor jezelf maar ook voor je opdrachtgever. Zowel intern als extern ben je hét aanspreekpunt als het gaat om commercie. Al met al een verantwoordelijke en dynamische functie die op tal van manieren naar eigen inzicht kan worden ingevuld.

Vacatures sales team manager

Wil jij ook via Bart Vink & Partners aan de slag als sales team manager? Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op! We leren je graag kennen.