Sales Consultant

Een sales consultant houdt zich bezig met het adviseren over en/of realiseren van de verkoop van diensten of producten. Een sales consultant die als extern adviseur wordt gevraagd zal een organisatie helpen bij het realiseren van meer omzet. Bijvoorbeeld door het geven van adviezen over het realiseren van meer sales of het trainen van salesmedewerkers zoals verkoopadviseurs, accountmanagers en recruiters. Een sales consultant kan echter ook in dienst zijn bij een organisatie. Je bent dan alleen of als salesmanager verantwoordelijk voor het realiseren van meer klanten.

Commerciële netwerker

Bij sales consultancy hoort vaak ook koude en warme acquisitie. Dit houdt in dat je nieuwe en bestaande klanten benadert en binnenhaalt. Bij bestaande klanten gaat het om de verkoop van extra producten of diensten (cross sell). Voor dit type werk moet je commercieel én een geboren netwerker zijn. Iemand die bovendien de ‘gunfactor’ heeft. Als mensen je een fijn person vinden en vertrouwen, gunnen ze jou de deal.

Sociaal én zakelijk

Ben jij sales consultant? Dan ben je niet alleen commercieel en een goede netwerker, je bent ook ondernemend en niet bang om voor (grote) groepen te staan. Je praat makkelijk en vindt het leuk om presentaties te geven. Je bent sociaal, maar hebt ook een zakelijke drive en weet om te gaan met uitdagende targets. Ook werk je planmatig en ben je goed georganiseerd. Dit omdat je veel afspraken hebt en je de gegevens van prospects en klanten op orde moet hebben.

Vacatures sales consultant

Wil jij ook via Bart Vink & Partners aan de slag als sales consultant? Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op! We leren je graag kennen.