Business Development Manager

Een business development manager is verantwoordelijk voor het vertalen van hetgeen een bedrijf (aan producten en/of diensten) te bieden heeft naar duidelijke klantvoordelen. Hierbij wordt de marktfocus goed in de gaten gehouden en moet de business development manager met diverse afdelingen binnen de organisatie samenwerken. Dit kan de afdeling marketing en sales zijn, maar ook aan de afdeling research. De primaire focus van de business development manager? De klant!

Bedrijfsvisie vertalen

Ben jij een business development manage? Dan heb je een zeer gevarieerd takenpakket. Je werkt de bedrijfsvisie uit en vertaalt deze naar een salesplan, je analyseert markt- en businessproposities, maakt prijsmodellen, brengt nieuwe markten in kaart en je geeft (binnen grotere organisaties) leiding aan het business development team. Ook ondersteun je de sales afdeling bij het verkopen van producten en/of diensten in nieuwe markten. Op deze manier weet je zeker dat de nieuwe markten op de juiste manier benaderd worden.

Opbouwen en uitbouwen

Het doel van een business development manager is het opbouwen én uitbouwen van een volwaardige markt voor zijn werkgever. Vooral organisaties die veel tijd en energie steken in groeien stellen een business development manager aan. Het zijn organisaties die geen genoegen nemen met de huidige markten die ze bedienen, maar graag meerdere markten aan hun lijstje willen toevoegen. De business development manager moet dit waar maken door potentiële markten te onderzoeken en op de juiste manier te benaderen.

Vacatures business development manager

Wil jij ook via Bart Vink & Partners aan de slag als business development manager? Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op! We leren je graag kennen.