Data Security Officer

Als er in de IT iets mis gaat, dan gaat het ook écht mis. Data security is tegenwoordig een vanzelfsprekendheid.

Compliancy en data security

Door alle veranderende wet- en regelgeving, denk hierbij ook aan GDPR, is compliance belangrijker dan ooit. In het verlengde hiervan ligt data security. “Wat als?” Is de vraag waar het om draait, maar belangrijker nog is het vooraf uitdenken van alle mogelijke antwoorden. Als data security officer moet je daar wendbaar mee om kunnen gaan en vanuit de inhoud echt het verschil durven maken. De belangen zijn vaak groot. Als dat je een kick geeft in plaats van dat het je afschrikt, dan is dit inderdaad jouw roeping. Veel bedrijven, zeker de wat grotere, nemen deze rol zeer serieus en leggen de lat hoog.

Linking pin

De data security officer is de linking pin tussen Corporate Risk Management en IT-security. Is dit bij uitstek jouw rol? Dan houd je je graag bezig met het beheren van de IT-beveiligingsrisico's. Het beheren op zich is één, erover communiceren en in dat kader bewustzijn creëren bij de risico-eigenaren vormen daarnaast een belangrijk component. Ook zorg je ervoor dat er IT-beveiligingsrisico-beperkende maatregelen op de roadmap worden toegepast en houd je de mogelijke scenario’s en oplossingen rondom deze IT-beveiligingsrisico's bij.

Verantwoordelijkheid

Binnen de IT-organisatie adviseer je in projecten (maar ook buiten projecten) op basis van de gesignaleerde IT-beveiligingsrisico's door CRM of Internal Audit. Kortom, de rol van data security officer in de IT is er een met een aanzienlijke verantwoordelijkheid. Je moet goed analytisch kunnen denken en stressbestendig zijn. Het is een leuke en uitdagende functie waarin je zowel strategisch als praktisch bezig bent.

Vacatures data security officer

Wil jij ook via Bart Vink & Partners aan de slag als data security officer? Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op! We leren je graag kennen.