Informatie Architect

Een informatie architect ontwikkelt (samen met IT en operationele collega’s) de architectuur op basis van een visie waaruit blijkt waar de IT voor de organisatie naar toe moet gaan. Ligt deze rol jou goed? Dan bring je met jouw analyse- en overtuigingskracht structuur en samenhang aan, zodanig dat de systemen de doelen van de organisatie ondersteunen. Je durft te staan voor de architectuur waar je collega’s op kunnen bouwen en weet de architectuur ook altijd weer naar een hoger niveau te brengen.

Architectuurvisie

Als informatie architect ontwikkel je de informatie-, applicatie- en infrastructuurarchitectuur passend binnen de architectuurvisie. Hierbij heb je zelf een sterke invloed op de solution architectuur. Meestal doe je dit niet alleen, maar binnen een team van ‘gelijkgestemden’ die allemaal passie hebben voor systemen, processen en data.

Modellen en principes

Meestal ben je als informatie architect (eind)verantwoordelijk voor het analyseren van de doelstellingen van de organisatie om deze van daaruit te vertalen naar een samenhangende informatieverwerking. Hierbij gebruik je modellen en principes om de (agile-) ontwikkelteams te sturen naar een goede passende oplossing. Jouw communicatieve skills zet je in om de stakeholders te overtuigen van de toegevoegde waarde van de architectuur en daarnaast om te zorgen dat er praktische oplossingen worden ontwikkeld.

Wezenlijke spil

Vanuit de meeste informatie architect rollen stel je samen met de productowner en projectleider de Project Start Architectuur (PSA’s) op, controleer je of de oplossing binnen de kaders worden ontwikkeld en documenteer je de architectuur. Het is een veelzijdige en boeiende functie waarbij je een wezenlijke spil vormt van het informatiemanagement binnen organisaties.

Vacatures informatie architect

Wil jij ook via Bart Vink & Partners aan de slag als informatie architect? Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op! We leren je graag kennen.