Business Manager

De functie business manager klinkt heel generiek, maar elke organisatie vult deze rol (in relatie tot hun informatie management) weer anders in. Er is wel een universele trend: de business manager is een soort bedrijfsjongleur van de 21e eeuw. Wat we daarmee bedoelen? ICT wordt steeds strategischer en daar heeft de business manager zeker mee te maken. Iedereen heeft tegenwoordig ‘verstand van ICT’ en het wordt voor medewerkers en managers steeds eenvoudiger om zelf nieuwe informatiesystemen aan te schaffen. Als je niet uitkijkt ontstaat er een wildgroei aan systemen.

Meedenken

De afnemers van ICT verwachten steeds vaker een klantgerichte en proactieve houding van de ICT-afdeling. Een business manager is daarom vaak degene die aan de ene kant ‘de meedenker’ moet zijn voor de business en aan de andere kant heeft hij de rol van (een van de) leveranciers. Gaat het voor de business niet snel genoeg, dan willen ze nog wel eens hun eigen plan trekken en jij als business manager bent er om dat te voorkomen. Uniformiteit in beleid en aanschaf voor wat betreft de processen en systemen is erg belangrijk. Juist die processen komen eerst, die vormen de basis.

Twee werelden

Als business manager beweeg je dus als het ware tussen twee werelden met als streven om die twee werelden vloeiend in elkaar over te laten lopen. Ook in deze rol gaat het om analyse, begrip en draagvlak, maar zeker ook om de kosten. Vaak moet je binnen de bestaande infrastructuur (hardware en software) diensten leveren tegen steeds lagere kosten. Daarnaast gaan de ontwikkelingen op hard- en softwaregebied steeds sneller. Als business manager moet je dus steeds meer ballen in de lucht blijven houden voor steeds minder geld. Een uitdagende en leuke bezigheid, waarbij je te maken hebt met mensen, processen, systemen en budget.

Vacatures business manager

Wil jij ook via Bart Vink & Partners aan de slag als business manager? Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op! We leren je graag kennen.