Solliciteren bij Bart Vink en Partners!

Door: Yentl Neutkens 9-9-2022

Categorieën
:
Ontwikkelingen in ICT,

Solliciteren; waarschijnlijk voor de meeste mensen geen favoriete bezigheid. Als recruiter houd ik mij inmiddels dagelijks bezig met het sollicitatieproces. Ik bereid kandidaten voor op het gesprek en geef ze tips en tricks mee. Maar hoe was het voor mij om te solliciteren bij Bart Vink & Partners? Hoe verliep het proces? En wat kun je als toekomstige sollicitant verwachten als je bij Bart Vink & Partners solliciteert? Met dit blog geef ik graag antwoord op deze vragen!

Na het afronden van mijn studie Journalistiek raakte ik via via bekend met BV&P. Na een verkennend en informeel telefoongesprek met een van de collega’s werd mijn nieuwsgierigheid naar het werving en selectie proces aangewakkerd. Er kwam een uitgenodigd voor een eerste kennismaking. Van tevoren kreeg ik een casus opgestuurd die we zouden bespreken tijdens de kennismaking.

De kennismaking was uitgebreid en er werd een goede afwisseling gemaakt tussen elkaar leren kennen door stil te staan bij onze hobby’s (van kickboksen tot ballet en yoga tot muziek!) maar ook de diepte in duiken door middel van de casus en verdiepende vragen. Na afloop van het gesprek merkte ik dat er bij mij iets aangewakkerd was. Door alle vragen die waren gesteld, werd ik gedwongen om na te denken over het werk en of dit echt bij mij zou passen. In de casus mocht ik tien kandidaten via LinkedIn opzoeken die bij een Functioneel Beheer-vacature zouden passen. De casus was een fijne manier om een goed beeld te krijgen van het werk wat ik zou gaan doen en tijdens het gesprek kon ik toelichten hoe ik het had uitgevoerd. Er was tijdens de bespreking veel ruimte voor vragen en feedback, ik had dit werk namelijk nog nooit gedaan en tot voor deze casus had ik geen idee wat Functioneel Beheer was. Er was dan ook geen ‘goed’ of ‘fout’ en ik kreeg vooral inzicht hoe het makkelijker kon.

Hierop volgde een gesprek met een andere collega die ik nog niet had gesproken, waar opnieuw een afwisseling werd gemaakt tussen persoonlijke kennismaking, mijn achtergrond en het werk wat ik bij BV&P zou gaan doen.

Tijdens het sollicitatieproces heb ik een aantal collega’s uit het team leren kennen. Er werd de tijd genomen om mij te leren kennen en om mij een goed beeld te geven van de functie en het bedrijf.

Na het afronden van de gesprekken en de case, voelde het als een match voor ons allemaal! Ik ging aan de slag als Consultant bij BV&P. Op mijn eerste werkdag werd ik verwelkomt met een bos bloemen. Er was een gestructureerd inwerkplan voor mij gemaakt waar ik gelijk mee aan de slag kon. Daarnaast was het hele team op kantoor, zodat ik vragen kon stellen en iedereen al kon leren kennen. Omdat mijn eerste werkdag op vrijdag viel, sloten we de dag af met een gezellige spelletjes / borrel. Dit was slechts een voorproefje van de leuke uitjes, etentjes en het tripje naar Lissabon die zouden volgen.

Inmiddels ben ik een jaar werkzaam bij BV&P en heb ik een nieuw vak geleerd. Mijn kwaliteiten om te analyseren en mensen te helpen kan ik de hele dag inzetten. Ik ben goed begeleid, er wordt veel aandacht gegeven aan mijn ontwikkeling en ik ben een goede gesprekspartner voor onze kandidaten geworden.

Ik zou het iedereen aanraden om een gesprek aan te gaan, mocht je meer willen weten over deze positie en ons team! Bel mij gerust op 06-18408930 of stuur een mailtje naar yentl@bartvinkenpartners.nl